top of page
  • Kirjoittajan kuvaEija Kaasalainen

Millainen on hyvinvointialan toimintaympäristö tänään?


Hyvinvointialan liiketoimintaympäristö tänään

Tänä päivänä ihmisten kiire ja stressi antavat hyvät mahdollisuudet hyvinvointialan palveluja tarjoavien yritysten kasvamiselle. Ihmiset kaipaavat arjen kiireen vastapainoksi rentoutusta ja hemmottelevia hoitoja. Day spa hoitolat sekä kauneus- ja hyvinvointikeskukset tarjoavat mahdollisuuden irtiottoon arjesta niille, jotka eivät ehdi tai halua viettää viikonloppua tai lomaansa kylpylässä. Tiedostavat asiakkaat haluavat palveluita rauhallisessa, esteettisessä ympäristössä, jossa on ripaus luksusta.

Hoidoissa laiskottelu sotii perinteistä suomalaista korkeaa työmoraalia ja tehokkuuden tavoittelua vastaan. Perinteinen saunominenkin on fyysistä ja rankkaa, kun vertaa sitä täydelliseen rentoutumiseen ja oleiluun. Tämä ajattelutapa on kuitenkin muuttumassa nopeasti. Itsensä hoidattamisesta on tullut sosiaalisesti hyväksyttävää ja se nähdään terveyttä edistävänä asiana. Kotona saunatiloja remontoidaan yhä useammin kylpylämäisiksi hyvänolon keitaiksi. Suomalaisten ennakkoluulot uusiin hoitomuotoihin ovat karisseet ulkomaanmatkoilla mm. Viron kylpylöissä tai vaikkapa Thaimaan lomamatkalla. Myös mediassa vallalla oleva kauneus- ja terveysbuumi edistää hoitoloiden suosiota. Kokonaisvaltaisille hemmotteluhoidoille on tarvetta, koska ihmiset uupuvat työelämän kovassa tahdissa. Silti olisi näytettävä hyvin hoidetulta, virkistyneeltä ja edustuskelpoiselta.

Hyvinvointipalveluihin voidaan katsoa kuuluviksi fyysinen kuntoutus, terveysravitsemus, kauneudenhoito, rentoutus, meditaatio, kulttuuri, koulutus ja henkinen sekä älyllinen mielenvirkistys. Hyvinvointipalveluiden kysynnän uskotaan kasvavan tulevaisuudessa, sillä työelämän vaatimukset kasvavat ja elämänrytmi kiihtyy entisestään. Arki uuvuttaa ja vastapainoksi ihmiset hakevat hyvää oloa ja mielenvirkistystä. Myös väestön ikääntyminen, eläkeiän nousu ja työssä jaksaminen tuovat hyvinvointipalvelujen tarjoajille uusia asiakkaita. Hyvinvointipalveluille on todennäköisesti enemmän tilausta tulevaisuudessa myös siinä mielessä, että eläkeläisten uskotaan olevan tulevaisuudessa valmiita sijoittamaan omaan hyvinvointiinsa ja terveyteensä enemmän kuin ennen.

Lue koko artikkeli LinkedIn-sivultani>>

#liiketoiminta #hyvinvointiala #trendit

25 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page